Designglas.euWat kunnen wij

Wat kunnen wij

Dankzij onze toegang tot een uitgebreid assortiment machines, zijn wij in staat om diverse producten te produceren. Ons flexibele team staat klaar bij verschillende productielijnen, waardoor wij niet terugschrikken voor nieuwe uitdagingen. Wij hebben onze productielijnen zo efficiënt ingericht dat de producten direct kant-en-klaar verpakt kunnen worden, inclusief uw logo, verpakking en eventuele toevoegingen. Bovendien kunnen wij uw merknaam op onze producten aanbrengen, zodat ze perfect aansluiten bij uw bedrijf en identiteit.

Wij hechten veel waarde aan het opbouwen van langdurige samenwerkingen met onze klanten. Door middel van persoonlijk contact streven wij naar een vlotte en gestroomlijnde communicatie, waarbij uw tevredenheid voorop staat. Wij zullen zorgvuldig al uw wensen en behoeften coördineren op de productielocaties. Op deze manier heeft u volledige controle en wordt er tegemoet gekomen aan al uw eisen. Wij staan klaar om u te ondersteunen en te adviseren bij elke stap van het productieproces.

Bij Designglas.eu streven wij naar het leveren van hoogwaardige producten en een uitstekende service. Onze expertise in combinatie met onze geavanceerde faciliteiten stellen ons in staat om aan al uw wensen te voldoen. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en uw project/ merk tot een succesvol einde te brengen.

Onderstaand treft u een overzicht aan van machines die wij kunnen toepassen in het productieproces, tezamen met hun bijbehorende mogelijkheden om tot een eindproduct te komen:

Watersnijmachine

Een watersnijmachine is een geavanceerde machine die gebruikt wordt om materialen zoals glas, metaal, steen en keramiek te snijden. Het werkt door middel van een waterstraal die onder hoge druk door het materiaal heen snijdt, waardoor het mogelijk is om complexe vormen en patronen te snijden.

Het proces van water snijden is zeer nauwkeurig en laat geen warmte-afgifte achter, wat het materiaal in de originele staat behoudt. Dit maakt het ideaal voor het snijden van kwetsbare materialen zoals glas, waarbij elk klein foutje kan leiden tot onherstelbare schade.

 

 

Zandstraalinstallatie

Een zandstraal installatie wordt vaak gebruikt in glasfabrieken om een glad oppervlak van het glas te creëren. Dit proces wordt gedaan door zandkorrels op hoge snelheid tegen het oppervlak van het glas te blazen, waardoor kleine krasjes ontstaan die het oppervlak mat maken.Deze techniek wordt vaak gebruikt om decoratieve effecten te creëren op glazen producten, zoals bijvoorbeeld op ramen, glasplaten en meer. Door het gebruik van de zandstraal installatie kunnen ontwerpen, logo’s en tekst worden gecreëerd die in het glas zijn gegraveerd.

Deze techniek is niet alleen handig voor decoratieve doeleinden, maar ook voor functionele doeleinden. Zo kan de zandstraaltechniek bijvoorbeeld worden gebruikt om het glas minder transparant te maken, waardoor privacy wordt gecreëerd zonder dat er lichtverlies optreedt.

Bij ons wordt de zandstraal installatie vaak geïntegreerd in het productieproces, zodat de gewenste effecten kunnen worden bereikt zonder het glas te beschadigen.  Bij zandstralen wordt door zand met hoge snelheid over het glasoppervlak gespoten. Hierdoor krijgt het glas een doorschijnend oppervlak, dat meestal ruwer is dan dat verkregen door etsen. Tijdens het zandstralen worden gebieden die transparant moeten blijven, ter bescherming gemaskeerd met behulp van een plotter. Het is een veelzijdige techniek die veel mogelijkheden biedt om unieke en gepersonaliseerde glazen voorwerpen te bewerken.

Lasersnijmachine

Een lasersnijmachine is een apparaat dat vaak wordt gebruikt in de (plexi)glasindustrie om nauwkeurige en complexe snedes in glas te maken. Uiteraard kunnen ook overige producten uitgesneden. Deze technologie maakt gebruik van een laserstraal die op hoge snelheid door het materiaal heen brandt, waardoor het materiaal op de gewenste plek wordt gesneden. Met behulp van de lasersnijmachine kunnen verschillende vormen en maten uit het materiaal worden gesneden, waardoor het ideaal is voor het maken van op maat gemaakte ontwerpen. Bovendien kan de lasersnijtechnologie worden gebruikt om speciale effecten te creëren in glas, zoals bijvoorbeeld etsen en graveren. Hierdoor kan er een uniek ontwerp worden gemaakt. Bij ons wordt deze machine veelal ingezet om in combinatie met metaal de mooiste creaties te maken. Als u op zoek bent naar op maat gemaakte voorwerpen met een speciaal ontwerp die niet met de hand kunnen worden uitgesneden, dan is de lasersnijtechnologie een geweldige oplossing. Met behulp van deze technologie kunt u unieke en gepersonaliseerde glazen voorwerpen creëren die passen bij uw specifieke wensen en behoeften.

Flatbed printer

Een flatbed printer is een geavanceerd apparaat dat wordt gebruikt in de glasindustrie om afbeeldingen, logo’s en tekst direct op het oppervlak van het glas te printen. Deze technologie maakt gebruik van inkjet- of UV-inkt om het gewenste ontwerp direct op het glas te printen, waardoor er een levendig en duurzaam beeld ontstaat. De inkt wordt daarna verhard wat zorgt voor kras vaste inktlaag.

Met behulp van een flatbed printer kunnen afbeeldingen en ontwerpen op verschillende afmetingen en vormen worden afgedrukt. Bij ons is de maximum maat 1800x3210mm met een dikte variërend tussen de 3 – 30 mm.

Designjet-Plotter

Een Designjet-plotter is een geavanceerd apparaat dat veel wordt gebruikt in de gla

sindustrie voor het afdrukken van grote en gedetailleerde ontwerpen op glazen oppervlakken. Deze technologie maakt gebruik van inkjet- of UV-inkt om levendige en nauwkeurige afbeeldingen op het glas te printen. Met behulp van een Designjet-plotter kunnen wij ontwerpen afdrukken op grote glazen oppervlakken, zoals bijvoorbeeld ramen of glazen deuren. Dit biedt meer mogelijkheden voor het creëren van unieke en opvallende ontwerpen in commerciële en residentiële omgevingen.

 

Bovendien biedt een Designjet-plotter meer flexibiliteit in termen van de grootte en vorm van de ontwerpen die kunnen worden afgedrukt. Dit maakt het ideaal voor bedrijven die op zoek zijn naar op maat gemaakte en unieke ontwerpen voor glazen voorwerpen van verschillende afmetingen en vormen.

Vacuüm laminatie

Een vacuüm laminatie machine is een geavanceerd apparaat dat wordt gebruikt in de glasindustrie om verschillende materialen op het glasoppervlak te lamineren, zoals folie, plastic, papier en textiel. Deze technologie maakt gebruik van een vacuümproces om de lamineermaterialen stevig aan het glas te hechten, waardoor er een duurzaam en uniform oppervlak ontstaat.

Met behulp van een vacuüm laminatie machine kunnen wij de esthetische waarde van onze glazen producten verhogen door er een extra laag van bescherming en textuur aan toe te voegen. Bovendien kan de machine ook worden gebruikt om glas te versterken en het bestand te maken tegen stoten, krassen en andere vormen van slijtage.

Een vacuüm laminatie machine biedt ook de mogelijkheid om verschillende andere materialen te combineren. Bijvoorbeeld aluminium, mdf, staal etc. Dit biedt meer flexibiliteit om exclusieve prodcuten te ontwikkelen.Een vacuüm laminatie machine is een waardevol hulpmiddel voor ons om zoveel mogelijk mogelijkheden aan te bieden aan onze klanten.

Glas lamineer machine

Een glaslamineermachine is een geavanceerd apparaat dat wordt gebruikt in de glasindustrie om meerdere glasplaten te lamineren met behulp van een transparante en sterke tussenlaag van polyvinylbutyral (PVB) of ethyleenvinylacetaat (EVA) folie. Het lamineren van glasplaten met een tussenlaag van PVB of EVA folie biedt een extra laag van veiligheid en bescherming tegen breuk, barsten en het verspreiden van glasscherven.

Glaslamineringstechnologie biedt een aantal voordelen, waaronder geluidsisolatie, veiligheid en bescherming tegen UV-stralen. Bovendien kunnen glasbedrijven met behulp van deze technologie glazen voorwerpen creëren met verschillende vormen, afmetingen en diktes, waardoor de ontwerpmogelijkheden worden vergroot.

Een glaslamineermachine maakt gebruik van een speciaal lamineringproces om meerdere glasplaten met elkaar te verbinden. Het proces omvat het verwarmen van de glasplaten en de tussenlaag tot een specifieke temperatuur, waardoor de tussenlaag smelt en zich aan de glasplaten hecht. Het resultaat is een stevige, uniforme en transparante laminaat dat uitstekende veiligheid en bescherming biedt. Een glaslamineermachine is een waardevol hulpmiddel voor ons om de veiligheid en kwaliteit van onze producten zo hoog mogelijk te houden. Het biedt de mogelijkheid om op maat gemaakte glazen voorwerpen te creëren die voldoen aan de specifieke behoeften en wensen van klanten.

CNC Watersnijder

Een CNC watersnijder is een geavanceerde machine die wordt gebruikt om nauwkeurige sneden te maken in een verscheidenheid aan materialen, waaronder glas, metaal, steen en kunststoffen. De machine werkt door het projecteren van een waterstraal op hoge snelheid op het te snijden materiaal, waardoor het materiaal zeer nauwkeurig en zonder vervorming wordt gesneden.

CNC watersnijtechnologie biedt een aantal voordelen ten opzichte van andere snijmethoden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om met een CNC watersnijder zeer complexe vormen en patronen te snijden, waarbij een hoge precisie en nauwkeurigheid worden gehandhaafd. Bovendien zijn de sneden die met deze machine worden gemaakt zeer schoon en hebben ze geen bramen, wat betekent dat er geen nabewerking nodig is.

Een CNC watersnijder werkt door middel van een computergestuurde machine die de waterstraal nauwkeurig positioneert en beweegt om de gewenste sneden te maken. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende snijkoppen, die afhankelijk van het materiaal dat wordt gesneden, kunnen worden aangepast om de beste snijkwaliteit te leveren.

Met een CNC watersnijder is het mogelijk om een breed scala aan materialen te snijden, waardoor deze machine veelzijdig inzetbaar is in verschillende industrieën. De nauwkeurige sneden die worden gemaakt, maken het een uitstekende keuze voor de productie van onderdelen en componenten met hoge toleranties en complexe geometrieën.

Spuitcabine

Wij beschikken over onze eigen spuitcabines waarbij wij elke kleur kunnen produceren . De meest gebruikte kleuren komen van het NCS kleuren palet of van het RAL kleuren pallet.De spuitcabines bieden grote voordelen voor de kwaliteit van het spuitproces. Omdat de cabine een gecontroleerde omgeving biedt, kan de verf of coating gelijkmatig worden aangebracht en wordt de kans op onvolkomenheden verminderd. Dit resulteert in een gladde en professionele afwerking van het glas.

Diverse metaal bewerkingen

Metaalbewerkingen omvatten een breed scala aan technieken om metalen onderdelen en componenten te vormen en te bewerken. Enkele van onzer veelgebruikte methoden zijn metaal ponsen, buigen, lassen.

Metaal ponsen is een proces waarbij metalen platen worden geperforeerd of gestanst om gaten of uitsparingen te maken voor bevestigingsmiddelen, ventilatieopeningen of decoratieve elementen. Dit kan worden gedaan met behulp van een ponsmachine die de plaat met hoge precisie doorboort.

Bij het buigen van metaal worden metalen platen of staven in de gewenste vorm gebogen. Dit kan worden gedaan met behulp van een kantbank of een buigmachine. Het buigen van metaal is een belangrijke techniek bij het maken van onderdelen voor constructies en machines.

Lassen is een proces waarbij twee metalen delen aan elkaar worden bevestigd door middel van verhitting en smelten van de randen. Dit kan worden gedaan met behulp van verschillende technieken, zoals MIG-lassen, TIG-lassen of booglassen. Lassen is een belangrijke techniek bij het maken van metalen constructies en onderdelen die moeten worden samengevoegd.

Of het nu gaat om ponsen, buigen of lassen elk van deze technieken heeft zijn eigen voordelen en toepassingen. Door de juiste techniek te kiezen, kan het gewenste resultaat worden bereikt om i.c.m. glas een top product te creëren.

Glas verharden

Uiteraard hebben wij een verhardingsoven klaar staan. Zo kunnen wij het glas tot 19 mm thermisch verharden.