Designglas.euGehard glas in kleur en/of prints

Gehard glas op maat: voor de perfecte afwerking in uw interieur

Bent u een meubelfabrikant, interieurontwerper, architect of heeft u een andere toepassing waarvoor u hoogwaardig glas nodig heeft? Bij ons bent u aan het juiste adres! Wij bieden een breed scala aan mogelijkheden met gehard glas, speciaal op maat gemaakt om aan al uw wensen te voldoen. Met onze eigen spuitcabine kunnen we elk NCS- en RAL-kleur op het glas aanbrengen, waardoor u een unieke uitstraling kunt creëren die perfect past bij uw project.

Een van de voordelen van ons gehard glas is dat we een extra coatinglaag kunnen aanbrengen, waardoor de glasplaat verlijmbaar wordt voor verschillende toepassingen. Hierdoor kunt u het glas eenvoudig onderbreken in uw ontwerp, of het nu gaat om het bekleden van meubels, het creëren van scheidingswanden van het gebruik in andere interieurtoepassingen. De mogelijkheden zijn oneindig.

Naast de toepassing van kleur kunnen we ook full HD prints op het glas realiseren. Dit opent de deur naar talloze creatieve mogelijkheden, waardoor het glas een ware eyecatcher wordt in uw project. Met onze geavanceerde printtechnologie kunnen we gedetailleerde afbeeldingen en ontwerpen op het glas aanbrengen, waardoor het een uniek en persoonlijk tintje krijgt.

Onze geharde glasproducten worden met uiterste precisie vervaardigd. We kunnen glas leveren in verschillende diktes, variëren van 3 mm tot 19 mm, zodat u het juiste glas kunt kiezen dat past bij de specificaties van uw project. Bovendien kunnen we het glas tot op de millimeter bepalen op maat maken, waardoor het perfect aansluit op uw ontwerp.

Maximale afmetingen glas in kleur: 4500×1500 mm

Maximale afmetingen glas met afdruk: 4200×1400 mm

Bij ons profiteert u niet alleen van concurrerende producten, maar ook van onderliggende prijzen en constante leveringen. Door onze sterke samenwerking met Europa’s grootste glasfabrieken kunnen we grote volumes inkopen en rechtstreeks aan u leveren. Hierdoor kunnen we efficiënt werken en profiteren van aantrekkelijke prijzen en een snelle doorlooptijd.

Houd er rekening mee dat ons maatwerk enkel beschikbaar is voor constante samenwerkingen en/of grote volumes. Voor de meest actuele prijzen per vierkante meter kunt u contact met ons opnemen. Ons team staat klaar om uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van de informatie die u nodig heeft.

Kies voor gehard glas op maat en breng uw interieurprojecten naar een hoger niveau. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek de mogelijkheden die wij u kunnen bieden.

 

Gehard glas

Gehard glas is zeer goed bestand tegen hoge temperaturen, daarom wordt het aanbevolen om het te gebruiken in keukenpanelen achter een gasfornuis/ kookplaat/ douchewanden etc. Gehard glas is hittebestendig tot 270 graden. Gehard of getemperd glas is glas dat door middel van een speciale behandeling veel sterker gemaakt wordt dan gewoon glas. De sterkte van gehard of getemperd glas kan oplopen tot vijf maal die van gewoon enkel glas. De procedure om glas om te vormen naar gehard of getemperd glas is vooral een thermische behandeling. Het glas wordt opgewarmd tot meer dan 600 ° C. Daarna wordt het erg snel afgekoeld, waardoor het glas gaat krimpen. Door het snelle afkoelen krimpt het oppervlak wordt het sneller hard dan de kern. Wanneer de kern ook is afgekoeld en samengetrokken oefent dit trekspanning uit op beide oppervlakten en ontstaat er een blijvende drukspanning. Het is ontwikkeld om het eenvoudig breken tegen te gaan. Tevens is het stootvast. Dit type glas breekt in duizenden stukjes wanneer het wordt gebroken.  Daarom is het veilig en werkt het goed in bijvoorbeeld  keukens, douchecabines, scheidingswanden, tafelbladen, aanrechtbladen van glas en veel meer.